Program Korban Jamai'e 2022 Chiratzulu, Malawi

      Suka untuk kami maklumkan bersempena Musim Haji tahun 2022 ini, Al-Noor Solution akan menyediakan khidmat korban yang akan dilaksanakan di Chiratzulu, Malawi, Afrika. Perlaksanaan korban ini akan dipastikan menepati aturan syarak dan akan dipantau khas oleh ejen Al-Noor Solution.
     Pasukan Dr Azman.net sudah lama menyusuri dalam bidang melaksanakan Program Qurban Jamai’e ke antarabangsa, antara negara yang kami telah jelajahi ialah di Sri Langka, Nepal, Malawi dan negara lain-lain.
     Umum kata pengalaman kami dalam melaksanakan ibadah Qurban di luar negara adalah selama 10 tahun lebih.
Seperti gambar yang tertera di sebelah ini, adalah poster Program Qurban Jamai’e 2019 bersama Ust Ehsan pensyarah fakulti Ulum Hadith di UTM, Ustaz Nik Nasrun bin Abdullah dan Syeikh Muhammad Usama dari Malawi.

Let us all help our muslim brothers and sisters globally . it is time to go international in doing deeds for the sake of Allah (s).
"Start Local, Go Global"

Lihat pada lampiran di bawah rakaman beberapa ekor lembu yang sudah ditempah buat korban tahun 2022 di Malawi

MALAWI

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Republik Malawi adalah sebuah negara yang tidak mempunyai pinggir pantai atau lautan dan terletak di Afrika bahagian selatan. Malawi berbatasan dengan Tanzania di sebelah utara, Zambia di barat laut, dan Mozambik di timur, selatan dan barat. Danau Malawi yang memanjang di sepanjang perbatasan timur Malawi mencakupi seperlima wilayah negara itu. Islam adalah agama terbesar kedua di Malawi setelah Kristen, hampir semua Muslim Malawi beraliran Sunni. Menurut CIA Factbook, 12,8% dari penduduk negara ini adalah Muslim. 

Tunggu apa lagi jom kita lunaskan amalan Korban kita segera

Days
Hours
Minutes
Seconds

Berbaki beberapa hari sahaja lagi sebelum Eid Adha

LEMBU

sebahagian
RM 350
  • MALAWI
TERHAD

Kambing

Seekor
RM 550
  • MALAWI
TERHAD

Lembu

Seekor
RM 2450
  • NIGERIA
TERHAD

Di penutup program, setelah selesai proses penyembilahan kami akan sediakan kepada peserta Sijil Pengesahan bagi pelaksanaan Ibadah Korban. Berikutan gambar yang dimuat naik adalah  sepertimana sijil-sijil yang sebelum.

 

Video dan foto pelaksanaan juga akan ditampilkan untuk peserta yang ingin menyaksikannya. Segala maklumat tentang pergerakan program akan di’update’ melalui media whatsapp dan Website Dr Azman.net.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *