korban nepal - KORBAN COVID-19 (MALAWI,NIGERIA...)

KORBAN COVID-19 (MALAWI,NIGERIA…)

Program Korban Jamai'e 2020 -COVID 19-
( Malawi, Nigeria, Nepal, Rohingnya, Palestin)

Poster 2019 1024x1024 - KORBAN COVID-19 (MALAWI,NIGERIA...)

Pasukan Dr Azman.net sudah lama menyusuri dalam bidang melaksanakan Program Qurban Jamai’e ke antarabangsa, antara negara yang kami telah jelajahi ialah di Sri Langka, Nepal, Malawi dan negara lain-lain. Umum kata pengalaman kami dalam melaksanakan ibadah Qurban di luar negara adalah selama 8 tahun lebih.

Seperti gambar yang tertera di sebelah ini, adalah poster Program Qurban Jamai’e 2019 bersama Ust Ehsan pensyarah fakulti Ulum Hadith di UTM dan Mejar TUDM Saufi.

Let us all help our muslim brothers and sisters globally . it is time to go international in doing deeds for the sake of Allah (s).
"Start Local, Go Global"

Lihat pada lampiran di bawah rakaman beberapa ekor lembu yang sudah ditempah buat korban tahun 2020 di Malawi.


MALAWI


Republik Malawi adalah sebuah negara yang tidak mempunyai pinggir pantai atau lautan dan terletak di Afrika bahagian selatan. Malawi berbatasan dengan Tanzania di sebelah utara, Zambia di barat laut, dan Mozambik di timur, selatan dan barat. Danau Malawi yang memanjang di sepanjang perbatasan timur Malawi mencakupi seperlima wilayah negara itu. Islam adalah agama terbesar kedua di Malawi setelah Kristen, hampir semua Muslim Malawi beraliran Sunni. Menurut CIA Factbook, 12,8% dari penduduk negara ini adalah Muslim. 


NEPAL


Nepal adalah sebuah negara dikelilingi daratan di HimalayaAsia Selatan yang menyempadani China (Tibet) di utara, serta India di selatan, timur, dan barat. Islam adalah salah satu agama minoritas di Nepal. Berdasarkan kajian Nepal tahun 2011, 4,4% dari populasi penduduk negara Nepal (1.162.370 orang) adalah Muslim.

 


NIGERIA


Republik Persekutuan Nigeria terletak di Afrika Barat. Negara ini bersempadan dengan Benin di sebelah barat, Chad dan Cameroon di sebelah timur, Niger di sebelah utara dan Teluk Guinea di sebelah selatan. Ialah negara yang ada paling ramai penduduk di Afrika. Kota-kota penting termasuk Abuja, bekas ibu kota LagosAbeokutaIbadanPort Harcourt dan Jos. 50% atau 64,385,994 penduduk yang beragama Islam taraf rasmi.

Tunggu apa lagi jom kita lunaskan amalan kita segera

Days
Hours
Minutes
Seconds

Berbaki beberapa hari sahaja lagi sebelum

LEMBU

sebahagian
RM 350
 • MALAWI
 • NIGERIA
TERHAD

Kambing

Seekor
RM 490
 • MALAWI
TERHAD

Lembu

Seekor
RM 2450
 • NIGERIA
 • MALAWI
TERHAD

LEMBU

seekor
RM 3500
 • ROHINGNYA
TERHAD

LEMBU

sebahagian
RM 500
 • ROHINGNYA
TERHAD

KAMBING

seekor
RM 1600
 • PALASTIN
TERHAD

LEMBU

seekor
RM 8500
 • PALESTIN
TERHAD

KERBAU

seekor
RM 2450
 • NEPAL
TERHAD

KERBAU

sebahagian
RM 350
 • NEPAL
TERHAD

LEMBU

sebahagian
RM 500
 • ROHINGNYA
TERHAD

Di penutup program, setelah selesai proses penyembilahan kami akan sediakan kepada peserta Sijil Pengesahan bagi pelaksanaan Ibadah Korban. Berikutan gambar yang dimuat naik adalah  sepertimana sijil-sijil yang sebelum.

 

Video dan foto pelaksanaan juga akan ditampilkan untuk peserta yang ingin menyaksikannya. Segala maklumat tentang pergerakan program akan di’update’ melalui media whatsapp dan Website Dr Azman.net.

contoh sijil pengesahan qurban - KORBAN COVID-19 (MALAWI,NIGERIA...)

Share this post